2012. március 14., szerda

Az Európai Szocialisták Pártja csatlakozott a PS Belge és a Sp.A kezdeményezéséhez Brüsszelben, hogy elmondhassa, a fiatal nőknek "hídra van szükségük a foglalkoztatáshoz"


Az Európai Szocialisták Pártja ma csatlakozott az PS Belge és a Sp.A belga pártokhoz, hogy felhívja a figyelmet a nagy munkanélküliségi krízisre, amivel fiatal nők millióinak kell szembenéznie Európában. Az akció, amelyre Brüsszelben került sor a Nemzetközi Nőnapon, a "Nők a hídon" elnevezésű európai és belga nőszervezetek által szervezett kampány része. Az eseményre a brüsszeli csatornán került sor.

Az ESZP Nőszervezetének elnöke, Gurmai Zita kijelentette, hogy a nők is számítanak a munkaerő-piacon, főleg a válság idején, amely őket érintette leginkább. Emellett hangsúlyozta, hogy a fiatal munkanélküliség 5,6 millió fiatalt érint." Meg kell említeni azt a tényt, hogy nagy hatással van a társadalomra a fiatal nők elbocsátása, és hogy a túlélésre minimális pénzügyi támogatást kapnak.

Az ESZP Nőszervezet ezzel az üzenettel a "Az én jövőm a te jövőd" kampányát akarja támogatni. Ez egy felhívás az Európai Ifjúsági Garanciára. Ez a garancia akkor aktivizálódna, ha egy fiatal (25 év alatti) minimum 4 hónapig munkanélküli.

Az ESZP Főtitkára, Philip Cordery azt hangsúlyozta ki, hogy az ESZP megérti, hogy a konzervatív kormányok megszorító intézkedései milyen negatívan érintik a nők munkába állási lehetőségeit. Az ESZP Ifjúsági Garancia kampánya és a fiatal nők foglalkoztatási arányának növelése a 2012-es év központi témája.

Az ESZP Nőszervezete a nők szemszögéből közelíti meg a kérdést. Szerintük a nők is számítanak és ezért meg kell oldani a hosszú távú nemi egyenlőtlenségekhez vezető okokat: az oktatási szegregációt, nők bevonását az új munkalehetőségekbe, mint pl. a zöld munkába, a zöld gazdaságba, és a kedvezőbb privát élet és munka arányát előmozdítani, mint pl. a szülési szabadságot.

Nők a hídon kampányt képviselik: Gurmai Zita, ESZP Nőszervezet elnöke, Olga Zrihen, ESZP Nőszervezet alelnöke és a PS Begle alelnöke, és Vicky Corbeels, a Zij-kant Sp.A alelnöke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése