2010. június 28., hétfő

A hét - az Európai Parlamentben és azon kívül

(2010. június 28. – július 4.)

Egy újabb, a képviselőcsoportok számára fenntartott héthez érkeztünk. Ennek megfelelően az S&D frakció is több ülést tart, amelyeken a következő heti strasbourgi plenáris ülést készítjük elő. Habár a következő plenáris ülés napirendje még nem végleges, a belga elnökség programja, a várandós, a gyermekágyas vagy szoptató munkavállalók munkahelyi biztonságának és egészségvédelmének javításával foglalkozó, Edite Estrella által készített jelentés biztosan szerepelni fog a napirenden. Így ezekkel valószínűleg a frakcióülésen is foglalkozni fogunk.

Ezek a hetek rendszerint kevesebb parlamenti programmal járnak, amelynek köszönhetően a külső meghívásoknak is eleget tudok tenni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek az egyik legrangosabb európai politikával foglalkozó szervezet, a European Policy Centre rendezvényén, amelyet kedden tartanak „Európai polgári kezdeményezés: lehetőségek és kihívások" címmel. Ez lesz az első alkalom, hogy a múlt héten befejezett munkadokumentumunk fényében beszélhetek a témáról a nyilvánosság előtt. A dokumentumot egyébként ma juttattuk el az alkotmányügyi bizottság tagjainak, és nagyon kíváncsi vagyok az észrevételeikre. A rendezvényre meghívást kapott még zöldpárti kollégám, Gerald Häfner és Mario Tenreiro, az Európai Bizottság intézményi ügyekkel foglakozó vezetője. Rajtunk kívül az EPC több szakértője is részt vesz a rendezvényen, így a politikusok érvei összecsaphatnak az európai politikával foglalkozó szakértők álláspontjával.

Szerdán kétnapos látogatásra az MSZP európai parlamenti delegációjának meghívására Brüsszelbe látogat Mesterházy Attila frakcióvezető úr, aki találkozik Andor László biztossal, Martin Schultz frakcióvezetővel valamint az Európai Szocialisták Pártja főtitkárával is. A meghívással az volt a célunk, hogy a párt hazai vezetői szoros kapcsolatban legyenek az európai szervezeteinkkel, és hogy ez utóbbiak első kézből értesülhessenek a magyarországi politika élet fejleményeiről.

2 megjegyzés:

  1. Jó napot. Egy kérdést szeretnék feltenni önnek,mint a téma szakétőjének. A kérdésem: A férfiak és a nők közti bérkülömbségek problémájára milyen megoldási lehetőségeket tudna felsorolni? ezt javaslatként szeretném felhasználni szakdolgozatomban. Emellett a munkaadók munkaerőfelvétel esetén, a férfi munkaerőt előnyben részesitik. E probléma megoldására milyen javaslatokat tenne? Előre is köszönöm válaszát. (tommex_tommex@yahoo.com)

    VálaszTörlés
  2. Kedves ToMMeX! Remélem, azóta megkapta az email-ben küldött választ. Örültem a megkeresésének, sok sikert a szakdolgozatához.

    VálaszTörlés