2010. május 28., péntek

Beköszöntő

Szeretettel köszöntöm Önöket blogomon.
Korábban is igyekeztem mindent megtenni azért, hogy az Európai Unió vagy a szakterületeim iránt érdeklődők minél részletesebb képet kaphassanak EP-képviselői tevékenységemről: honlapomon a Parlamentben, valamint az európai baloldalon végzett feladataim bemutatásán túl naprakész híreket találhat, nemrégiben pedig – engedve a modern idők hívószavának és munkatársaim bíztatásának – elkezdtem twitterezni is.

Szükségesnek tartom azonban egy olyan, interaktív fórum létrehozását is, ahol hosszabban, és a hivatalos kommunikációnál közvetlenebb stílusban oszthatom meg gondolataimat – különösen most, amikor egy rendkívül izgalmas folyamatban veszek részt. Abban a megtiszteltetésben részesültem ugyanis, hogy engem kértek fel a polgári kezdeményezésről szóló rendelettervezet egyik jelentéstevőjének.

A polgári kezdeményezés a Lisszaboni Szerződés talán legnagyobb újítása, amellyel Európa polgárai közvetlen beleszólást szerezhetnek az uniós döntéshozatalba. Habár a végrehajtási szabályokat tartalmazó rendelet elfogadásáig még hosszú hónapok vannak hátra, már most elkezdtük az egyeztetéseket a téma szakértőivel és képviselőtársaimmal. Terveim szerint erről az érdekes előkészítő folyamatról is részletesen beszámolok majd ezen az oldalon, és remélem, hogy minél többen megoszták majd velem a témával kapcsolatos véleményüket.

Európai parlamenti képviselőként és női esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberként rengeteg érdekes rendezvényre kapok meghívást, ahol rendszerint különféle időszerű és elgondolkodtató témák merülnek fel, legyen szó a nők helyzetének javításáról, az intelligens közlekedési rendszerekről vagy az európai politikai élet fontos eseményeiről. Örülnék neki, ha ezekről a témákról is minél többen osztanák meg velem véleményüket, és tartalmas vitákat folytathatnánk ezen az oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése